Kemi

koncentration

15. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

20.00 L  HNO3  prøve titres med 20,67 mL 0,0991 M NaOH

HNO3 + NaOH --> NaNO3 + H2O

beregn koncentrationen af HNO3 i prøven udtrykt i mol/L og i g/L

er det denne formel,men resultatet blev ik rigtig

c = c * V / V

håber


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2010 af mathon

stofmængdeforholdet
                                  HNO3 : NaOH = 1 : 1

hvoraf
            ns = nb     

            cs·Vs = cb·Vb

            cs = (Vb/Vs)·cb

            cs = ((20,67 mL)/(20.00 mL))·(0,0991 M) = 0,10242 M


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.