Matematik

Hjælp Mat. Pythagoras !!

16. januar 2010 af range ploox (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Retvinklet trekant:

Hypotenusen: 13cm

En af kateterne:12 cm

Hvordan kommer jeg frem til den sidste katete ?

Ér det ikke noget med 132 + 122 .... kan ikke huske det.. : )

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2010 af hallomedmig (Slettet)

pythagoras sætningen lyder sådanne a2 + b2 = c2


Svar #2
16. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Ja men ved den ligning kommer jeg jo frem til hypotenusen, vil godt finde den sidste katete


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2010 af desert_eye (Slettet)

Hypotenusen2=katete2+katete2 (Kun hvis trekanten er retvinklet)

med lidt plus og minus, så kender du den sidste katete.


Svar #4
16. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Forstår det ikke helt.


Svar #5
16. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Kan du bare ikke skrive ligningen så jeg kommer frem til kateten ? tak : )


Svar #6
16. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Er den egentlig ikke.

132 -122 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2010 af desert_eye (Slettet)

Hypotenusen = 13 cm

Katete = 12 cm

Nu mangler vi bare den sidste katete (b), men lad os lige indsætte i ligningen.

132=122+b2

169 = 144 + b2

169-144 = b2

25 = b2

b = √25 = ? cm


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. januar 2010 af desert_eye (Slettet)

#6

Det er √132 -122  ;)


Svar #9
16. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Liiige meget har fundet ud af det...

Tak alle..


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. januar 2010 af falk22 (Slettet)

-.- det er ikke √132-122 = -131....  og man kan ikke tage kvadratroden af et minus tal.. da der ikke er nogen tal der gange med sig selv giver et negativt tal -.-

det er √(132-122) = 5...


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. januar 2010 af desert_eye (Slettet)

#10

Se på #7

Og ja jeg glemte paranteser, men har gjort det så tydeligt, så der burde ikke være et problem.

Du behøves ikke at fortælle mig om to negative tal ganget sammen, tror du jeg er dum din idiot!


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. januar 2010 af falk22 (Slettet)

-.- rolig...


Skriv et svar til: Hjælp Mat. Pythagoras !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.