Matematik

differentialregning

16. januar 2010 af frosten (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg har lidt problemer med en opgave som skal differentieres. den ser således ud:

f(x)=7e-2,35x-6,28

det er en sammensat funktion (tror jeg) - jeg kan ikke se hvad det ellers skulle være.

indre: t = -2,35x - 6,28           t'=-2,35
ydre: y= 7et                              y=7et

er det her jeg har nogle fejl i ? for jeg kan ihvertfald ikke få de næste udregninger til at passe.

håber der er nogen der vil hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af mathon

f '(x) = 7·e-2,35x-6,28·(-2,35x-6,28)' = 7·e-2,35x-6,28·(-2,35) = -16,45·e-2,35x-6,28


Svar #2
16. januar 2010 af frosten (Slettet)

jaeh det var også det jeg fik. problemet var bare at min lommeregner havde forkortet det videre ned på en eller anden måde. derfor jeg ikke kunne få det til at hænge sammen. Men tak , så har jeg ihvertfald regnet rigtigt (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af mathon

som sikkert
var
      f '(x) = -16,45·(e-2,35)x·e-6,28 = -16,45·0,095369x·0,001873 = -0,030817·0,095369x


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.