Matematik

Betinget sandsynlighed

17. januar 2010 af Ferus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Håber der er nogen der kan og vil hjælpe

Jeg sidder med en opgave jeg simpelthen ikke kan huske hvordan man regner!!

               For    Imod    I alt
Mand     140     340     480
Kvinde   105     415     520
I alt        245     755    1000
 

Blandt disse personer udvælges tilfældigt en, og vi ser på følgende hændelser:
- F: Personen går ind for fri hash
- M: Personen er en mand
 

Nu oplyses, at personen er en mand.
 

b) Vurder om der er tale om en betinget sandsynlighed og beregn P(F)


Bestem følgende betingede sandsynligheder:

c)
P(F | M)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

Det er  binomialfordelinger, hvor der skal testes om sandsynlighedn for mænd er det samme som sandsynlighed for kvinder.  Testgrænserne er givet ved den hypergeometriske fordeling H(245, 480, 1000). Hvis 140  falder inden forgrænserne skal du forkaste.


Svar #2
17. januar 2010 af Ferus (Slettet)

tak for svaret selvom jeg ikke blev meget klogere af dette. Ved simpelthen ikke hvordan jeg skal starte


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af peter lind

Hvis du kalder testniveauet for α skal du finde c1 så sandsynligheden for at du får et resultat mindre end c1 i den hypergeometriske fordeling er < α/2. Tilsvarende skal du finde  c2 så  sandsynligheden for at du får et tal større end c2 er mindre end α/2. Er 140 mindre end c1 eller 140 > c2r kan du anse de 2 fordelinger for forskellige.


Svar #4
17. januar 2010 af Ferus (Slettet)

Tak for dine inputs, som dog er volapyk for mig. Tror jeg har brug for et konkret regneeksempel eller løsningsforslag, da jeg ikke er inde i termerne


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af Styles (Slettet)

Du kunne bruge Bayes formel, som bruges til at udregne betingede sandsynligheder.


Svar #6
17. januar 2010 af Ferus (Slettet)

Ja Men mit problem er jeg ikke ved hvordan man skal beregne P(F | M), hvilket er en del af den formel.

Her er så langt jeg er kommet i opgaven:

a) Bestem P(F), P(M) og P(F∩M).


P(F) = 245/1000
P(M) = 520/1000
P(F∩M) = P(F | M) • P(M) = __???__ • 520/1000 =

 


Skriv et svar til: Betinget sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.