Matematik

lineært og eksponentielt

17. januar 2010 af Simo219h (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Nogen der kan forklare mig hvordan man løser disse opgaver?(se vedhæftet fil) 

Mvh Simon.

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Lineært: f(x) = a*x + b

Eksponentielt: f(x) = b*ax

Her er x antal år efter 1986. I begge tilfælde ved du så, at f(0) = 43,8 og f(12) = 88,5. Ved indsættelse bestemmer du a og b i begge tilfælde. Til sidst finder du så udgifterne i 2010 som f(24).


Svar #2
17. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

Okay, tak for det :-) 


Svar #3
17. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

 hvordan skal funktionerne så se ud, for at se jeg ved at jeg gør rigtigt hehe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2010 af sigmund (Slettet)

1) f(x) = 43.8 + 3.725·x

2) f(x) = 43.8·(-1.06037)x


Svar #5
17. januar 2010 af Simo219h (Slettet)

 hvor får du 3.725 og -1.06037 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Hehe...

1) f(0) = b = 43.8 og f(12) = 43.8 + a*12 = 88.5 ⇔ a = (88.5-43.8)/12 = 44.7/12 = 3.725

2) f(0) = b = 43.8 og f(12) = 43.8·a12 = 88.5 ⇔ a = (88.5/43.8)1/12 = 1.06037

Ved ikke, hvor det minus kom fra tidligere...


Skriv et svar til: lineært og eksponentielt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.