Fransk

lav navneord som er i familie med følgende udsagnsord

17. januar 2010 af libra-marie (Slettet)

hej håber nogle kan hjælpe mig..

jeg kan ikke huske hvordan men laver navneord som er i familie med følgende udsagnsord... i fransk 

eksmpler :

voyager- le voyage 

partir- le départ 

boire - la boisson 


Svar #1
17. januar 2010 af libra-marie (Slettet)

 travailler 

regarder

discuter 

télephoner 

expliquer 

visiter 

dîner 

vivre 

mourir 

commencer

arriver 

voir 

penser 

décrire 

chanter 

dessiner 

imaginer 

se promener 

construire 

inir 

jouer 

fatiguer 

punir 


Svar #2
17. januar 2010 af libra-marie (Slettet)

 Jeg har brug for hjælp til min aflevering, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af, håber der er nogen der kan hjælp


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. januar 2010 af Pierre (Slettet)

Slå op i ordbogen på roden af udsagnsordet, d.v.s. udsagnsordet -er,

F.eks.: Chanter -er = chant, dessiner-er = dessin

Nogle navneord har komplementerede endelser

F.eks: imaginer-er= imagin

Når du slår op på imagin, vil du finde ud af, at imagin er ikke et fransk navneord. Du skal tillægge endelse ation til at danne navneordet, altså imagination.

Amitiés

Pierre


Svar #4
18. januar 2010 af libra-marie (Slettet)

 tak for hjælp :D 


Skriv et svar til: lav navneord som er i familie med følgende udsagnsord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.