Kemi

Organisk kemi

17. januar 2010 af Mette35 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heeeeey 

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål:

1. Skriv strukturformler og navne for samtlige alkaner med fire carbonatomer i længste kæde?

2. Er navnet 3,5-diethyl-2,2,3,4,6,6,7,7-octanmethyl-4-propyloctan korrekt, dvs. er carbonkæden nummereret fra dem rigtige ende? forklaring på hvorfor?

3. En alkadien indeholder to dobbeltbindinger. Skriv strukturformler for 1,3-butadien og 1,4-pentadien.

4. Skriv strukturformelen for cyclohexyn. Hvorfor må et stof med denne opbygning forventes at være meget ustabilt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af Darwin (Slettet)

Har du selv gjort dig nogen tanker om hvordan opgaverne besvares?


Svar #2
17. januar 2010 af Mette35 (Slettet)

Ja sådan nogenlunde :D Men kan bare ikke finde ud af dem!


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. januar 2010 af yuma yuma (Slettet)

jeg kan hjælpe dig med 3.

CH2= CH2CH2=CH2

1,3-butadien

CH2=CH2CH2CH2=CH2

1,4-pentadien


Svar #4
17. januar 2010 af Mette35 (Slettet)

Tusind tak skal du ha' :)


Svar #5
17. januar 2010 af Mette35 (Slettet)

Hvad med de andre opgaver ?'!!


Svar #6
17. januar 2010 af Mette35 (Slettet)

 Ejjjj.... Er der ikke nogen som vil hjælpe mig med de sidste spørgsmål?'??


Svar #7
18. januar 2010 af Mette35 (Slettet)

please hjælp ??? 


Skriv et svar til: Organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.