Matematik

Opgave 6 - fa(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a

17. januar 2010 af nlundbyek (Slettet)

Gør rede for, at grafen for enhver af funktionerne i familien går gennem punktet P(-2,0).

Jeg forstår slet ikke spørgsmålet, så kan nogen forklare det på bedre vis?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

Vis at fa(-2) =0 uafhængig af hvad a er


Svar #2
17. januar 2010 af nlundbyek (Slettet)

Bestem de værdier af a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende.

Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af peter lind

Find fa'(x) og find deskriminanten D. Er D≤ 0 er funktionen enten monoton aftagende eller voksende og det første finder aldrig sted.


Svar #4
17. januar 2010 af nlundbyek (Slettet)

fa'(x)=3x^2+6x+a+2

d=6^2-4*3*(a+2) eller er det d=6^2-4*3*a+2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af peter lind

Det første er rigtigt.


Svar #6
17. januar 2010 af nlundbyek (Slettet)

og det giver:

36-24-12a<0

12-12a<0

-12a<-12

a<1

er det rigtigt?


Svar #7
17. januar 2010 af nlundbyek (Slettet)

jeg har fundet ud af det, tak :)


Skriv et svar til: Opgave 6 - fa(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.