Matematik

Hjælp til ligning med e^x

17. januar 2010 af kris1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Har lidt problemer med disse opgaver, så håber på lidt hjælp :)

Løs ligningen: 6 - 4e^x = 3

Løs ligningen: 3kvadratrod af x = 2x

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

I den første isoler 4*ex, del ligningen med 4 og tilslut tag logaritmen af resultatet

I den anden Kvadrer ligningen


Svar #2
17. januar 2010 af kris1 (Slettet)

Godt jeg lige blev bekræftigt i den øverste :)

Er dog stadig i tvivl med den nederste..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af peter lind

(3*kvrod(x))2 = (2x)2


Svar #4
18. januar 2010 af kris1 (Slettet)

Tak for hjælpen indtil nu :)

Er det rigtigt hvad jeg har gjort i den første indtil nu? 6-4e^x=3<=> -4e^x= -3<=>4e^x=3<=> 4 ln(e^x )=ln(3) 

Men forsvinder x så ikke fra funktionen? eller er det kun e der forsvinder og dermed kommer x'et "ned"? 

Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2010 af peter lind

Den sidste er forkert 4ex=3 <=> ex= 4/3 derefter tager du logaritmen på begge sider.


Svar #6
20. januar 2010 af kris1 (Slettet)

6-4e^x=3<=> -4e^x= -3<=>4e^x=3<=> (4e^x)/4=3/4<=> e^x=3/4<=>
ln(e^x )=ln(0,75)<=>x=−0,287682072
 

3√x=2x<=>(3*√x )^2=2x^2<=>9=2x^2<=> 9/2=(2x^2)/2<=>4,5=x^2<=>
√4,5=√(x^2 )<=>x= 2,121320344
 

Kan dette så passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2010 af peter lind

Den første er rigtig; men ikke den anden (3√x)2 = 9x


Svar #8
21. januar 2010 af kris1 (Slettet)

Hvordan det? :)


Svar #9
21. januar 2010 af kris1 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt.. så bliver det da:

3√x=2x<=>(3*√x )^2=2x^2<=>9x=2x^2<=> 9/2=(2x^2)/2<=>4,5x=x^2<=>
√4,5x=√(x^2 )<=> 2,121320344x=x<=>2,121320344x-x=0 ??
 

Der er da noget galt ikk?? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2010 af peter lind

Du har ret i at der er noget galt. Du kan ikke bare sådan uden videre smide faktoren x på venstre side væk. 9x= 2x2 <=> 2x2-9x=0 <=> x(2x-9)=0


Skriv et svar til: Hjælp til ligning med e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.