Fysik

Hvordan f.. laver man den her opgave? :D

18. januar 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad koster det at støvsuge:
Hvad gør man ikke for at blive fri? For de fleste af os er støvsugning en sur pligt, og så skal vi endda betale for det. Hvad koster det egentlig ? Effekten står oftest anført på støvsugeren. Den kan f.eks. være 1500 W. Hvor meget energi bruger du, når du støvsuger en hel time? – Hvad koster dette forbrug, hvis prisen på el er 1,90 kr. pr. kWh ?

(vink: 1 kWh = 1000 J/s⋅3600s=3600000J)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Forbrug 1500 W*1 h= 1,5 kWh

Pris 1,5 kWh *1,90 kr pr kWh =2,85 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af 28994 (Slettet)

1500W = 1500 j/s

1500 j/s * 60s * 60 min = 1500 joule * 3600 sekunder = 5.400.000j på en time

5400000/3600000 =  1,5 kWh

1,5 kWh * 1,90 kr. = 2,85 kr.

 


Skriv et svar til: Hvordan f.. laver man den her opgave? :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.