Matematik

bestem skæringspunkt og tangent til grafen

18. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

Funktionen f  er givet ved f(x) = xex - 1 . Bestem skæringspunktet mellem y-aksen og den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af mathon

f(1) = 1·e1 - 1 = e-1

f '(x) = ex + x·ex
f '(1) = e1 + 1·e1 = 2e

             find tangentligningen y = ax + b

             "beregn" yo af
                                 yo = a·0 + b


Svar #2
19. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

tangentligning :   y = 2e * 1 + 1    eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2010 af mathon

på opfordring: 

                 y = 2e·x - (e+1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2010 af MN-P (Slettet)

se #1 hvorfra f(1), f'(x) fås

f(x) = xex - 1

f(1) = 1·e1 - 1 = e-1

f '(1) = e1 + 1·e1 = 2e

tangent

y = a·x + b hvor a=2e           indsæt (x,y)=(1,e-1)

e-1=2e*1+b

b=-e-1=-(e+1)

y=2e*x-(e+1)


Skriv et svar til: bestem skæringspunkt og tangent til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.