Matematik

differentialregning

19. januar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er i søde athjælpe mig med to opgaver

1

f(x)=x"4-x"2+4

bestem ligning for tangenten i punktet (2,f(2)) og bestem monotoniforhold og lokale ekstrema for f

2

varefremstilling

308 pr. ton

o(x)=x"3-30x"2+500x+30

bestem antal tons som virksomheden skal fremstille pr. uge hvis fortjenesten skal være maksimal


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af peter lind

1) find f'(x) Tangenten i (x0, f(x0) har ligningen y = f'(x0)(x-x0)+f(x0), løs ligningen f'(x) = 0


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.