Matematik

skæringspunkt mellem y-aksen og tangent

19. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(x) = xex - 1 . Bestem skæringspunktet mellem y-aksen og den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.

(1) = 1·e1 - 1 = e-1

f '(x) = ex + x·ex
f '(1) = e1 + 1·e1 = 2e

tangentligning - y = ax + b

y = 2e·x - (e+1)

er skæringspunktet (0, f(0)) ?     der står jeg skal finde skæringspunktet mellem y-aksen og den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.  er det korrekt det jeg har gjort ? ,s


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2010 af mathon

skæring med
y-aksen kræver x = 0:
                                   y = 2e·0 - (e+1) = -e-1

                                      S = (0;-e-1)
                


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem y-aksen og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.