Fysik

hjælp-el :(!!

20. januar 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

I kredsløbet måler voltmeter 1 spændingsfaldet over resistoren.

Voltmeter 2 måler batterispændingen.

Hvad vil voltmeter 2 vise?
Begrund dit svar ud fra en energibetragtning.

Det eneste jeg får at vide, er et billede med en strømkredsløb, hvor V2 er på venstre side og V1 er til højre side og imellem dem er der "batteriet" hvor der er en resistor til højre og + - til venstre

Jeg får at vide at U / V1 er +24,00

hvordan ska jeg gøre det?

-Håber der er nogle der vil forklare mig, så vil jeg være evig taknemlig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2010 af klingest (Slettet)

Hvis jeg har forstået din opstilling rigtig, så vil Voltmeter 2 sandsynligvis vise -24V...  (Men du skal vende voltmeter 2 samme vej som voltmeter 1... dvs. du skal måle spændingen fra batteriet minus pol til dets plus pol. )

Forklaring:

Krischoffs spændingslov siger at spændingen rundt i et lukket elektrisk kredsløb skal være lig 0. Altså V1 + V2 = 0

Hvis V1 = 24V så må V2 = - 24  idet 24V - 24V = 0V ...


Skriv et svar til: hjælp-el :(!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.