Matematik

løs mat B, ved brug af mat C

21. januar 2010 af shoyer (Slettet)

Hej.         (Fil vedhæftet)

Jeg har store problemer med opgaven her, da jeg kun må bruge viden fra Mat C.

Opgaven er:

a) Bestem vinkel D

b) Bestem højden BH

Jeg har selv gjort mig nogle tanker omkring opgaven. Dem skriver jeg herunder.

Besluttede mig for først at prøve om jeg kunne finde b (AH)

Lille trekant (AHB)

Bruger pytagoras

2.50^2=d^2+b^2    =6.25

Store trekant (DHB)

2.69^2=a^2+(b+0.3)^2     =7.2361

7.2361-6.25   =0.9861

Altså er (b+0.3)^2   +0.9861 større end b^2

Derfor må ligningen:

0.9861= (b+0.3)^2-b^2   være sand.

                   Her er jeg så gået i stå.

Håber i kan hjælpe mig med at komme videre

Sebastian Høyer

Vedhæftet fil: Trekant.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Til at finde vinkel D vil jeg foreslå dig at bruge cosinusrelationerne eftersom du har alle tre sider i trekant BDA

Når du har vinkel D kan du da bruge sinusrelationerne til at finde side BH


Svar #2
21. januar 2010 af shoyer (Slettet)

 enig, men problemet er at på Mat C kan man kun tage Cos, Sin og Tan til retvinklede trekanter. og opgaven lød på at der kun måtte bruges Mat C metoder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Er du sikker på det?

Jeg er temmelig sikker på at relationerne også stod under trigonometri-pensum i min c-bog...

|BH|^2+(|AH|+0.3)^2 =7.2361
2.50^2=|BH|^2+|AH|^2 =6.25

du har så to ligninger med to ubekendte og isolerer derfor den ene:

|BH|^2 = 7,2 - (|AH| + 0,3)^2
2,5^2 = 7,2 - (|AH| + 0,3)^2 + |AH|^2

løser du den ligning har du |AH| og sætter du den ind i |BH|^2 = 7,2 - (|AH| + 0,3)^2 finder du også |BH|

vinkel D kan da findes eftersom sin(D) = modstående katete/hypotenuse = |BH| / 2,69

 


Skriv et svar til: løs mat B, ved brug af mat C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.