Matematik

Hjælp med nulpunkt!

21. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=x^3 -12x

.. Ved at jeg skal regne det ud som

x^3 -12x = 0

Men kan simpelthen bare ikke regne den ligning ud. Nogle der kan hjælpe mig lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2010 af Isomorphician

Hint: brug nulreglen.


Svar #2
21. januar 2010 af jasig (Slettet)

Det giver mig kun ét af funktionens 3 nulpunkter. Har tegnet den op og kan se af de andre ligger omkring 3,46 men skal have nogle udregninger med. Please hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Nej, hvis du bruger nulreglen får du at:

x^3 -12x = 0
x(x^2-12) = 0
dvs. x = 0 eller x^2-12 = 0 -> x = √12 = ± 3,46

 

Hvis du løser en ligning uden at bryde nogen regneregler vil du altid finde samtlige løsninger :)


Skriv et svar til: Hjælp med nulpunkt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.