Matematik

Omskriv 4x2 -12x + 9 til formen (ax + b)2

21. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften også siger så har jeg problem med opgaven:

Omskriv 4x2 -12x + 9 til formen (ax + b)2

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

4x2 -12x + 9 = (2x)2 - 2•(2x)•3 + 32  sammenlignet med

                        (ax)2 - 2•(ax)•b + b2


Brugbart svar (7)

Svar #2
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

(2x-3)2 = (2x)2 + (-3)2 + 2*2x*(-3) = 4x2 + 9 -12x

tadah :)


Skriv et svar til: Omskriv 4x2 -12x + 9 til formen (ax + b)2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.