Matematik

Tangent i punktet P(1,f(1)) for funktionen f(x)=2x^3+x^2

21. januar 2010 af Sapphires (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen som kan hjælpe mig med følgende opgave:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x) = 2x3 + x2 i punktet P(1, f(1))

Det jeg er mest i tvivl om, er hvordan jeg får differentieret 2x3

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

f'(x) = 3*2*x3-1 + 2*x2-1 = 6*x2 + 2*x1 = 6x2 + 2x


Brugbart svar (3)

Svar #2
21. januar 2010 af mathon

f '(x) = 3·2·x3-1 + 2·x2-1 = 6x2 + 2x

f '(1) = 6·12 + 2·1 = 8

f(1) = 2·13 + 12 = 2 + 1 = 3

tangentligning i (1,3)

                                   y = f '(1)·(x-1) + f(1)

                                   y = 8·(x-1) +3

                                   y = 8x - 5


Svar #3
21. januar 2010 af Sapphires (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Nu forstår jeg meget bedre :)


Skriv et svar til: Tangent i punktet P(1,f(1)) for funktionen f(x)=2x^3+x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.