Matematik

Differentialregning

22. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Håber der er en der vil vise mig det.

Jeg skal differential en ligning som hedder:

f(t) = 114,6 * (1-0,927 * e(-0,14*t)

Jeg må gerne bruge lommeregneren (TI-89) Men jeg kan åbenbart ikke skrive den rigtig ind.

Evt. en der vil vise mig hvordan den skal skrives ind på lommeregnerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af NejTilSvampe

Hvis du ganger ind i parentesen får du:

f(t=114,6 - 114,6*0,927 * e^-0,14t =>

f'(t = 0 - (-0,14)*114,6*0,927*e^-0,14t


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2010 af mathon

f(t) = 114,6·(1 - 0,927·e-0,14·t)

f '(t) = 114,6·(0 - 0,927·(-0,14)·e-0,14·t) = 14,8728·e-0,14·t

som din lommeregner automatisk forenkler
til
          14,8728·(e-0,14)t = 14,8728·0,869358t

så du kan sikkert godt finde ud af at taste ind

.............

f '(t) = d(114,6*(1-0,927*e^(-0,14*t)),t)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.