Matematik

Ligning - hjælp! :-)

22. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej jeg har lige en opgave (indskrivning - problemreging)
 

opgave)

Løs ligningerne:

a) 8x + 3 = 5x + 45


b) 5(9 + 3x) = 3 - 6x


PÅ FORHÅND TAK!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af mathon

hvad har du forsøgt?

 a)
     8x + 3 = 5x + 45

     3x = 42 ........


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2010 af mathon

b)
    5(9 + 3x) = 3 - 6x                             gang ind i parentesen

    (45 + 15x) = 3 - 6x                            hæv parentesen

     45 + 15x = 3 - 6x .......


Svar #3
22. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Jeg kan slet ikke finde ud af det.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2010 af falk22 (Slettet)

rimelig nemt, når man ser det som en vægt hvor det gælder om at reducere hver side til det mindste... altså x = y...  hvis du gør noget på den ene side skal du også gøre det på den anden side :)


Svar #5
22. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hvordan regner jeg det ud, kan i/du ikke forklare mig det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2010 af BrainChild (Slettet)

det ret nemt .. jeg går ogs i 8.. her svarende

5(9+3x)=3-6x = 45+15x=3-6x = så ska man flytte x'er til den ene side og ''ikke'' x'er til den anden side, og der skal self skiftes foretegn -- sådn bliver det ----> 15x+6x= 45-3 = 21x=42 = divider 42 med 21 = 2

prøv at lave resten :) held og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2010 af BrainChild (Slettet)

altså det b jeg regnede ud


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2010 af BrainChild (Slettet)

Jeg vil give dig facit på nr.a, så  prøv at regne dig frem til resultatet : :) :

 a --> x = 14


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. januar 2010 af falk22 (Slettet)

a) 8x + 3 = 5x + 45

minus med 3 på begge sider

8x = 5x + 42

minus med 5x på begge sider...

3 * x = 42

del med 3 på begge sider

x = 14 :)

________________________________
 

b) 5(9 + 3x) = 3 - 6x
 

gang 5 i parenteserne (5*9... 5*3x :D)

45 + 15x = 3 - 6x

minus med 45 på begge sider...

15x = 42 - 6x

plusser med 6x på begge sider...

21x = 42

deler med 21 på begge sider...så derfor

x=2 :)

håber dette hjalp lidt ;D


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. januar 2010 af mathon

#2 fortsat

b)
    5(9 + 3x) = 3 - 6x                             gang ind i parentesen

    (45 + 15x) = 3 - 6x                            hæv parentesen

     45 + 15x = 3 - 6x                             adder 6x

     45 + 21x = 3                                    subtraher 45

     21x = -42                                         divider med 21

     x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2010 af falk22 (Slettet)

hmmm ja... kom til at minusse forkert -.- ups


Svar #12
23. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Tusinde tak.. :-)


Skriv et svar til: Ligning - hjælp! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.