Kemi

W/v%

23. januar 2010 af nissen2009 (Slettet)

hej

min opg går ud på at beregne W/v % benzoessyre . da der står en benzoessyreopløsning skal være 0,100 w/w % . dette kontrolleres ved tittring med NaOH . 20.00 mL benzoessyre opløsning udtages og titres med 8,02mL 0,0206 M NaOH

er det denne formel jeg skal bruge, men fik ik den rigtig resultat

c = c * V / V

0,0206 * 8,02 / 20 = 0,0826


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af mathon


din beregning:
                   

                     ns = nb
                    (0,020 L)·cs = (0,00802 L)·(0,0206 mol/L) = 0,000165212 mol

                     cs = (0,000165212 mol)/(0,020 L) = 0,0082606 M

                     ns = (0,020 L)·(0,0082606 mol/L) = 0,000165212 mol

                     m = (0,000165212 mol)·(122,12 g/mol) = 0,020176 g

som forefindes i 20 mL opløsning med massen ca. 20 g

                      w/w % = ((0,020176 g)/(20 g))·100% = 0,100878% ≈ 0,1%


Skriv et svar til: W/v%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.