Kemi

Aktuel koncentration

23. januar 2010 af Saint Jesus (Slettet)

Hvis stoffet Al2(SO4)3 opløses i vand og den aktuelle koncentration af den negative ion er 0,06 mol/L, hvor meget er den aktuelle så af den positive ion og hvor meget er den formelle koncentration af hele stoffet?

Kan det passe at det bare er det samme tal? altså hvis der er et mol af hele stoffet vil der vel også komme et mol ud af hver del ? eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2010 af mathon

                                               Al2(SO4)3  →  2Al3+  +  3SO42-
koncentrationsforholdstal:              1                 2            3

til forholdstallet 1 svarer koncentrationen: (0,06 mol/L)/3)                             = 0,02 mol/L
til forholdstallet 2 svarer koncentrationen: (0,06 mol/L)/3) = (0,02 mol/L )·2 = 0,04 mol/L


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2010 af Light-Lover (Slettet)

Der er jo 2 negative ioner involveret her så vidt jeg umiddelbart kan se.

For den positive ion må være Al3+ og den negative ion må være SO42-.

Du kender så den aktuelle koncentration (betegnes også c) af hele ionen, der er 0,06 mol/L.

Det du bliver bedt om er så at finde ud af hvor meget du aktuelt har af Al - altså c. Men eftersom forholdet mellem de to er 2:3, vil det så kræve en udregning der hedder (2*0,06 mol/L)/3 = x antal mol/L.

Så kan du udfra de oplysninger regne dig frem til hvor meget du formelt har af hele stoffet. altså hvor meget du har af aluminiumsulfat.

Er du med?


Svar #3
23. januar 2010 af Saint Jesus (Slettet)

yes :D meget stor hjælp begge to ! mange tak.

Noget helt andet... hvis jeg har en formel koncentration af stoffet KBr på 0,1 mol/L og en molarmasse på 119 g/mol og jeg skal finde det "opløste stof angivet i g/L" hvad gør jeg så? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. januar 2010 af mathon

               m/V = (n·M)/V = (n/V)·M = c·M = (0,1 mol/L)·(119,01 g/mol) = 11,901 g/L


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.