Kemi
reaktionsskema for oxidationen af 1-butanol
02. februar 2005 af
"m" (Slettet)
hej
Jeg vil meget gerne have hjælp denne opgave:
Skriv et afstemt reaktionsskema for 1-butanol til butanal med dichromationer i sur opløsning
hvis det ikke er for meget at forlange, vil jeg ikke bare have løsningen, men også forklaringen på svaret, så jeg endelig kan forstå bare lidt af det!
Tak
Jeg vil meget gerne have hjælp denne opgave:
Skriv et afstemt reaktionsskema for 1-butanol til butanal med dichromationer i sur opløsning
hvis det ikke er for meget at forlange, vil jeg ikke bare have løsningen, men også forklaringen på svaret, så jeg endelig kan forstå bare lidt af det!
Tak
Svar #1
02. februar 2005 af Katty (Slettet)
Det er en redoxreaktion i sur opløsning:
3CH3CH2CH2-[CHOH] + ½Cr2O72- + 4H+ = 3CH3CH2CH2-[CH=O] + Cr3+ + 3H2O
Svar #2
02. februar 2005 af Katty (Slettet)
Afstemningen foregår på normalvis, husk dog, at det kun er [CHOH] samt [CH=O] du skal finde oxidationstallet for i 1-butanol og 1-butanal.
Svar #3
02. februar 2005 af Eva (Slettet)
Det er en redoxreaktion:
CH3CH2CH2]CHOH + Cr2O72- => CH3CH2CH2]CH=O + Cr3+
altså ser du bort fra det første når du finder oxidationstal:
0 6
CH3CH2CH2]CHOH + Cr2O72-
1 3
=>CH3CH2CH2]CH=O + Cr3+
C går 1 op
Cr går 3 ned
3 CH3CH2CH2]CHOH + 1/2 Cr2O72-
=> 3 CH3CH2CH2]CH=O + Cr3+
kigger på ladningen:
V -1
H 3
regulerer med 4 H på venstre side, og astemmer med vand på højre..
3CH3CH2CH2CHOH + ½Cr2O72- + 4H+ = 3CH3CH2CH2CH=O + Cr3+ + 3H2O
Mvh Eva
CH3CH2CH2]CHOH + Cr2O72- => CH3CH2CH2]CH=O + Cr3+
altså ser du bort fra det første når du finder oxidationstal:
0 6
CH3CH2CH2]CHOH + Cr2O72-
1 3
=>CH3CH2CH2]CH=O + Cr3+
C går 1 op
Cr går 3 ned
3 CH3CH2CH2]CHOH + 1/2 Cr2O72-
=> 3 CH3CH2CH2]CH=O + Cr3+
kigger på ladningen:
V -1
H 3
regulerer med 4 H på venstre side, og astemmer med vand på højre..
3CH3CH2CH2CHOH + ½Cr2O72- + 4H+ = 3CH3CH2CH2CH=O + Cr3+ + 3H2O
Mvh Eva
Skriv et svar til: reaktionsskema for oxidationen af 1-butanol
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
