Kemi

gram

24. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej


der står i min opg at

husholdnings eddike indeholder ca 4,8 w/w% eddikesyre dette kontrolleres ved titreing med NaOH


CH3COOH + NaOH ---> CH3COONa + H2O


hvor mange g husholdningseddike skal afvejes når der ønskes titreret med ca 20mL ca 0,10 M NaOH ?


jeg har gjort sådan


m = c * V M / 1000


0,10 M * 20 mL * 60,0524 mol / L = 0,00600524 g
 

håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

m = (0,10 mol/L * 20 mL * 60,05 g/mol) / 1000 mL/L = 0,1201 g , hvilket svarer til 4,8 w/w % 

(0,1201 g / 4,8 %) * 100 % = 2,5 g eddike afvejes


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2010 af mathon

dvs konklusionen:

hvis
           2,5 g eddike neutraliseres af 20mL 0,10 M NaOH
så er
           eddikens indhold af eddikesyre 4,8 w/w %


Skriv et svar til: gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.