Matematik

En opgave i matematik som jeg har brug for hjælp til.

24. januar 2010 af Sujivani (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej jeg ska lave en matematik aflevering. der er en opgave som jeg er meget i tvivl om, den lyder sådan her: En linje har stigningstallet 0,8, og den går gennem punktet (5,7). Bestem en ligning for linjen. jeg ønsker meget gerne et hurtigt svar..tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Exupery (Slettet)

y=ax+b

a svarer til stigningstallet. Indsæt også dit punkt og find så b.


Svar #2
24. januar 2010 af Sujivani (Slettet)

 okay tak, men jeg er ikke helt med, med hvordan jeg sætter mit punkt ind, og hvordan jeg finder b? ;) forresten da er det eksponentiel udvikling, jeg har glemt at skrive det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Ja, det ændrer jo på lidt. Så ser ligningen således ud:

f(x)=ba^x

Indsættes

7=b*0,8^5

burde det være nemt at finde b.


Svar #4
24. januar 2010 af Sujivani (Slettet)

 okay tusinde tak, nu er jeg med. Der er så endnu et spørgsmål som jeg mangler at have afklaret den lyder sådan her:

Betragt den eksponentielle udvikling y = 48 * 1,23x.

a) hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 1.

b) bestem den fremskrivningsfaktor  der svarer til en x-tilvækst på 2. Hvad er den tilsvarende procentvise y-tilvækst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

a) hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 1.

=1,23

b) bestem den fremskrivningsfaktor der svarer til en x-tilvækst på 2. Hvad er den tilsvarende procentvise y-tilvækst.

=1,23*1,23=1,5129


Svar #6
24. januar 2010 af Sujivani (Slettet)

mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2010 af Exupery (Slettet)

#5

a) Forudsat at der menes, at 1,23 er lig en stigning i f(x) på 23 % for hver gang x vokser med 1!


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

#7

#5

a) Forudsat at der menes, at 1,23 er lig en stigning i f(x) på 23 % for hver gang x vokser med 1!

Hvilke andre muligheder mener du der er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2010 af Exupery (Slettet)

#8 Der er ikke andre. Men når der bedes om et procental, skal der svares 23 % og ikke 1,23, som er et decimaltal.


Skriv et svar til: En opgave i matematik som jeg har brug for hjælp til.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.