Kemi

Redoxtitrering

24. januar 2010 af LonnyM (Slettet) - Niveau: C-niveau

25,0 mL jern(2)opløsning forbruger ved titrering 16,5 mL 0,0200M KMnO4. Beregn koncentrationerne af Fe2+ i jern(2)opløsningen.

Giv et bud, jeg har meget brug for hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Ramses I (Slettet)

Først opskrives og afstemmes redoxreaktionen så du får molforholdet mellem Fe2+ og MnO4-.

8H+ + 5Fe2+ + 1MnO4- -------> 1Mn2+ + 5Fe3+ + 4H2O

Så stiller jeg et molkors op:

                        Fe2+                            KMnO4
konc.              C [M]                             0,0200 [M]
volumen         25,0 ml                       16,5 ml
molforhold         1                                       5

C * 25/1000*1=0,0200*16,5/1000*5

C = (0,02*16,5*5)/25 = 0,0660 M Fe2+

 


Svar #2
24. januar 2010 af LonnyM (Slettet)

Mange tak! det var en stor hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2017 af DianeDinesen (Slettet)

Hej - sidder med samme opgave nu.. Et par år senere ;) 

Men jeg er forvirret. Er molforholdet ikke 5:1 ? Altså 5 Fe til 1 KMnO4 ? 


Skriv et svar til: Redoxtitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.