Matematik

ligning i koordinatsystem hjælp

24. januar 2010 af boogie45 (Slettet)

hej jeg har en opgave der lyder : ved salg af popcorn i små bægre kan udgifterne udtrykkes ved ligningen y=1,75x+500  x er antallet af bægre y er den samlede udgift i kroner og 500 er prisen i kroner for at leje popcornmaskinen. Koordinatsystemet er tegnet med en x aksen  med antal af bægre  og y aksen er kroner. Jeg skal tegne det grafiske billede af ligningen. Hvordan gør man det . er helt lost


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

beregn to støttepunkter

afsæt dem i koordinatsystemmet

tegn en ret linje igennem dem


Svar #2
24. januar 2010 af boogie45 (Slettet)

jeg forstår det ikke, hvad er et støttepunkt? jeg har f.eks regnet ud 1,75 gange 20 bægre + 500 = 535 finder jeg så bare punktet 535 ved 20 bægre og regner så ud ved f.eks 100 bægre og trækker en linje. Er det støttepunkter?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. januar 2010 af mathon

eksempelvis
                       x = 100
                       y = f(100) = 1,75·100+500 = 675

                       (x,y) = (100,675)

                       x = 400  regn selv


Skriv et svar til: ligning i koordinatsystem hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.