Matematik

Reduktion.

24. januar 2010 af StodderenL (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej:-)

Jeg har lidt problemer med reduktion, og kunne godt bruge lidt hjælp. Er der nogen der kan udregne dette stykke? Jeg er selvfølgelig interesseret i svaret, men udregningen er det vigtigste.

(x-3)²

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af julepatrick (Slettet)

Hvis du har haft om kvadratsætningerne kan du  bruge 2. kvadratsætning:

(a-b)^2=a^2 + b^2 - 2*a*b

(x-3)^2  =  x^2 + 3^2 - 2*x*3 = x^2 - 6x + 9

 (Jeg ville dog ikke kalde det en reduktion nærmere det modsatte. Jeg tror ikke, at (x-3)^2 kan reduceres mere end den allerede er)


Svar #2
24. januar 2010 af StodderenL (Slettet)

(x-3)^2 = x^2 + 3^2 så langt er jeg med.

Men,

-2*x*3

den fatter jeg sgu ikke helt. Hvor kommer de tal fra? (* = gange, ikk?) Hehe:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af julepatrick (Slettet)

Okay, så du har ikke haft om kvadratsætningerne?

Du kan sige, at:

(x-3)^2 = (x-3)*(x-3)     -> For når noget er i anden, ganger man det med sig selv.

Hvis du så regner det ud ganger du først x*x =x^2 og så x*(-3) = -3x og så (-3)*x=-3x og så (-3)*(-3)=9

Du får altså:

x^2 - 3x - 3x + 9   som er lig med

x^2 - 6x + 9

Giver det mening?


Svar #4
24. januar 2010 af StodderenL (Slettet)

Det gør det faktisk! Wow, tak. Jeg forstår det. Så er det bare med at huske det, hehe. Det skal i hvert fald skrives ned. Tusind tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2010 af julepatrick (Slettet)

God fornøjelse ;-)


Svar #6
24. januar 2010 af StodderenL (Slettet)

Jo tak :-)


Skriv et svar til: Reduktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.