Matematik

Rente forklaring.

24. januar 2010 af Yupp1 (Slettet)


jeg er meget i tvivl om hvordan man forklarer dette:
Nogen forslag?

Opgave 4 Fra månedlig rente til årlig rente

Følgende regning viser at 2 % pr. måned svarer til en årlig rente på 26,8 %.

rente pr måned = 0,02        ->         a = 1,02

rente pr år = 0,268          <-     a^12 = 1,02^12 = 1,268

a) Forklar beregningerne ved at sætte ord på.
 

- TAK PÅ FORHÅND.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Chinnie (Slettet)

Dette er et bud, men det kan sikkert formuleres bedre :)

 renten pr måned er 2%. det svare til at a = 1,02

det betyder at den årlige rente kan beregnes med a^12 - altså 1,02^12 = 1,268

derved kan 1,268 bruges som årlig vækstrate i formlen.

håber det er brugbart :D


Svar #2
24. januar 2010 af Yupp1 (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: Rente forklaring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.