Matematik

hjælp til diameter

24. januar 2010 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan ikke finde ud af en opgave i matematik HELP MEE!!

Opgaven lyder:

Et rundt bord har en diameter 2,3 m. Hvor mange kan der sidde rundt om bordet når der skal være mindst 80 cm til hver? hvor stor skal bordet være hvis der skal være plads til 12 personer?


Svar #1
24. januar 2010 af Anonyminized (Slettet)

EN ELLER ANDEN HJÆLP MIG PLZZZZZZZZZZZZ


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2010 af Chinnie (Slettet)

 diameter på 2,3 m = 230 cm

omkredsen = diameter*pi 

altså: O=d*π

når du har omkredsen, dividerer du med 80 - så har du antal personer, som kan sidde rundt om bordet :)

altså: O/80= antal personer

i tilfælde af 12 personer:

(12 gange 80cm) divideret med pi = diameter på det store bord

håber det kan bruges :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af mathon

eller skrevet

        n = (π·d)/(80 cm)                                                              n er antal personer

        n = (π·(230 cm))/(80 cm) ≈ 9

        d = n·(80 cm)/π = 12·(80 cm)/π = 305,6 cm ≈ 3,1 m


Skriv et svar til: hjælp til diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.