Matematik

Lineær vækst - hjælp

25. januar 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er helt lost med denne opgave. :/

Bestem en ligning for den rette linje, som er parallel med linjen y = (3/7)x+8 og skærer x-aksen i punktet (1/4) .
Hvordan gør jeg? xD Fordi linjerne er parallele er hældningskoefficienten den samme - så meget ved jeg, men derefter er jeg lost.

Jeg håber, at I kan hjælpe! :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af lkjhgf (Slettet)

 Det du skal bruge for at angive forskriften for den rette linje af formen y=ax+b, er hældningskoefficienten, a, og skæringen med y-aksen, b. Det lyder som om du har både a og b.


Svar #2
25. januar 2010 af Tyrael (Slettet)

Så jeg skal sige:

y = (3/7)*(1/4)+8?

Ellers har jeg tabt tråden. xD


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af lkjhgf (Slettet)

 Ups, jeg læste dit spørgsmål forkert. Da vi ved at den rette linje skærer x-aksen når y=1/4, skal vi indsætte denne information i den rette linjes ligning. Således 0 = 1/4*3/7+b. Isolér for b.


Svar #4
25. januar 2010 af Tyrael (Slettet)

Nice! :D
Så:

b+0 = (1/4)*(3/7)+b-b

b = (1/4)*(3/7)

Er det rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2010 af lkjhgf (Slettet)

 Næsten; der er en fortegnsfejl. b skal trækkes fra på begge sider


Svar #6
25. januar 2010 af Tyrael (Slettet)

Ah. :)
Tak! :D


Skriv et svar til: Lineær vækst - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.