Matematik

Ultra kort opgave!

25. januar 2010 af ggf (Slettet)

Vis, at planen med ligningen

-2x+2y-z-26=0

tangerer kuglen med centrum i (2,2,1) og radius 9.

Bestem røringspunktets koordinater.

Og nu vil jeg altså ikke have svaret med det samme! Jeg vil gerne Vide HVAD jeg skal og HVORDAN jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af lkjhgf (Slettet)

 Du skal finde forskriften for kuglen, og sætte den lig forskriften for planen.


Svar #2
25. januar 2010 af ggf (Slettet)

-2x+2y-z-26

(x-2)2+(y-2)2+(z-1)2=9

men hvordan sætte rjeg dme lig hinanden?

-2x+2y-z-26=(x-2)2+(y-2)2+(z-1)2

hvad så med radius 9?


Skriv et svar til: Ultra kort opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.