Kemi

W/W

26. januar 2010 af nissen2009 (Slettet)

hej

der står i min opg

indholdet af Ba(OH)2 i en prøve ønskes bestemt . 0,3502 g prøve afvejes og opløses i 40 mL 0,1011 M HCL . Overskud af HCL bestemmes ved titring  med 12,76 mL 0,1049 M NaOH

Ba(OH)2 + 2HCL  --> BaCl2 + 2H2O

HCL+ NaOH -->NaCL + H2O

beregn w/W % Ba(OH)2 i prøven

0,1011 * 40 - 12,76 * 0,1019 * 154,33 / 1000 = -0,2025

det er så selvfølge forkert, håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af mathon

mængdeforholdet HCl : NaOH = 1 : 1

40 mL 0,1011 M HCl indeholder = (0,040 L)·(0,1011 mol/L) = 0,004044 mol

overskuds HCl = (0,01276 L)·(0,1049 mol/L) =                     = 0,001339 mol

0,3502 g Ba(OH)2-opløsning ækvivalerer                               0,002705 mol HCl

mængdeforholdet Ba(OH)2 : HCl = 1 : 2

                            nb = (1/2)·ns
   m/(171,34 g/mol)  = (1/2)·(0,002705 mol)
                             m = (1/2)·(0,002705 mol)·(171,34 g/mol) = 0,231778 g

W/W% = (0,231778 g)/(0,3502 g)*100% ≈ 66,2%
 

                        


Skriv et svar til: W/W

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.