Matematik

Matematik C hjælp.

26. januar 2010 af fatronaldo (Slettet) - Niveau: C-niveau

i lektor Holms klasse skal eleverne løse en andengradsligning med koefficienter a=2 og b=-5 dvs en ligning af typen 2x^2-5x+c=0. Holm ønsker, at ligning skal have x=4 som den ene løsning. Hvilken værdi skal C have?

er ikke så god til matematik, så ville være rart, hvis i kunne hjælpe :).


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. januar 2010 af debbiejustesen (Slettet)

c er vel lig med 0 ?  , da der ikke er nogle c'er ? :) det er i hvertfald min teori, men prøv og vent og se om der ikke er nogle andre der kan svare bedre og på hvorfor :)


Brugbart svar (3)

Svar #2
26. januar 2010 af MN-P (Slettet)

2x^2-5x+c=0          indsætter x=4

2*42-5*4+c=0         find c af ligningen


Svar #3
26. januar 2010 af fatronaldo (Slettet)

okay mange tak. :)


Skriv et svar til: Matematik C hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.