Matematik

Hældningskoefficient af linje

27. januar 2010 af Andersbovbjerg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 koordinater og længden i mellem dem men hvordan regner jeg så hældningskoefficienten ud?

punkt 1= (3,5 ; -0,5)

punkt 2= (16 ; 17)

længden i mellem de 2 punkter = 21,51enheder


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af lkjhgf (Slettet)

 Når du har to koordinater kan du opstille to ligninger med to ubekendte. Den rette linje mellem de to puntker har forskriften y=ax+b, hvor a er hældningskoefficienten.

I opgaven har du fået to punkter af formen (x,y). Indsæt de to punkter i ligningen ovenfor, og du får to ligninger med to ubekendte (a og b). Løs den ene ligning for b. Indsæt udtrykket for b (der vil være afhængigt af a på b's plads i den anden ligning, hvorved du får et tal for a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

For at regne hældningskoeffcienten ud, kan du bruge følgende formel: (y2-y1)/(x2-x1) 
I dit tilfælde ser vi følgende: a= (17 -(-0,5))/(16-3,5) = 1,4 


Svar #3
27. januar 2010 af Andersbovbjerg (Slettet)

Ok takker mange gange for hjælpen 


Skriv et svar til: Hældningskoefficient af linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.