Matematik

Rentefod

27. januar 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: C-niveau

En kapital på 1500 kr. ønskes forøget til 3500 kr. i løbet af 8 terminer.
Hvad er rentefoden pr. termin?
 

Er rentefoden ikke 0,01371625?
 

Svar hurtigst muligt, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af Isomorphician

Vis dine udregninger


Svar #2
27. januar 2010 af Ristedorte (Slettet)

okay:

3500 = 1500 * (1 + r)8
2,333 = (1 + r)8
1,10973 = 1 + r
R = 0,10973
0,10973 / 8 = R
R = 0,01371625
Rentefoden er 0,01371625 pr. termin.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2010 af Isomorphician

3500 = 1500(1 + r)8 <=>

2,333 = (1 + r)8 <=>

1,11172 = 1 + r <=>

0,11172 = r


Svar #4
27. januar 2010 af Ristedorte (Slettet)

Mange tak


Svar #5
27. januar 2010 af Ristedorte (Slettet)

Har en sidste opgave her:

En dreng er på sin 9 års fødselsdag 140 cm høj. Det to følgende år vokser han henholdsvis 6 % og 4 %.
Hvor høj er han på sin 11 års fødselsdag?
Hvor mange procent er han i alt vokset på de to år?
 

Den er lidt underlig, da jeg ikke ved om man skal tage 10% af 140 og plusse 6 og 4?

Jeg er utrolig taknemmelig for et svar lige nu :) På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2010 af Isomorphician

(140 cm)*(100 % + 6 %)*(100 % + 4 %) = (140 cm)*(1,06)*(1,04) = 154,336 cm.


Svar #7
27. januar 2010 af Ristedorte (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt,

Mine mellemregninger:

0,06 * 140 = 8,4 cm.
0,04 * 140 = 5,6 cm.
8,4 + 5,6 = 14 cm.
14 + 140 = 154 cm.
 

er de forkerte eller?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2010 af Isomorphician

Det er forkert.

De 4 % skal lægges til 106 % af 140 cm, og ikke kun til 100 % af 140 cm


Skriv et svar til: Rentefod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.