Matematik

MATEMATIK HJÆLP !!

27. januar 2010 af Annopetra (Slettet) - Niveau: C-niveau

en næringsopløsning kan antallet N(t) af bakterier t timer efter et forsøgs begyndelse beskriver ved
N(t)=150•t³+1000

Definer funktionen

Hvor mange bakterier findes der efter 6 timer?
Hvor mange timer går der, før der er 5000 bakterier?
 

Hvordan løser jeg dem ! ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af Isomorphician

Hvor mange bakterier findes der efter 6 timer?..............N(6) = ?
Hvor mange timer går der, før der er 5000 bakterier?........
5000 = 150*t3 + 1000, løs mht t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af Chha21 (Slettet)

Det er nemt nok..

a)

Hvis t er i timer skal du bare sætte 6 ind på t s plads således:

N(6)=150*6^3+1000= 33400 bakterier

b)

i opgave b skal du bare løse en ligning med 1 ubekendt....

Dette gøre du ved at sætte ligningen op således:

5000=150*t^3+1000     => t= 2,9876 timer


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.