Matematik

Tangenter, sekanter og Δx ?

27. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sad og var igang med min aflevering da jeg faldt over nogle opgaver jeg ikke helt ved hvordan jeg skal takle.

Nogle der kan hjælpe mig med bare nogle af dem så jeg i hvert fald ved hvad jeg skal?

Opg 53. Funktionen f(x)=1/4x^2 har en tangent i (2,1)

a. Giv x=2 tilvæksten 1, og opstil et udtryk for hældningen af den tilhørende sekant.


b. Giv x=2 tilvæksten Δx, og beregn Δy/Δx


c. Reducer det fundne udtryk for Δy/Δx


d. Lad Δx gå mod 0, og bestem herved f^' (2)


Opg 54. Grafen for funktionen f(x)=-1/2x^2+x+3 har en tangent i punktet (2,3)


a. Giv x=2 tilvæksten Δx, og beregn hældningen Δy/Δx for den tilsvarende


b. Reducer det fundne udtryk for Δy/Δx


c. Lad Δx gå mod 0, og bestem herved f^' (2)
 


Skriv et svar til: Tangenter, sekanter og Δx ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.