Matematik

Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F (1) = 25.

28. januar 2010 af miss-70c (Slettet)

9.4 En funktion er givet ved f(x)= 10x4+1/x,x > 0
a. Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F (1) = 25.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2010 af mathon

       F(x) = 2x5 + ln(x) + k
og
       F(1) = 2·15 + ln(1) + k = 25

                2 + 0 + k = 25 ..............




 


Svar #2
28. januar 2010 af miss-70c (Slettet)

det vil sige at k er 23?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

 Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af reshmi (Slettet)

hvorfor er den 23? :S


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2011 af mathon

#1


       F(x) = 2x5 + ln(x) + k
og
       F(1) = 2·15 + ln(1) + k = 25

                2 + 0 + k = 25

                k = 23




 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af SRICH (Slettet)

Men hvordan gøres dette i Maple? 
Jeg har defineret funktionen og derefter gjort sådan: 

Så har jeg sagt (integralstreg) f(x) dx 

Den spytter så 2x^5 + ln(x) 

Men hvordan bruger jeg maples kommandoer til at finde ud af det med F(1)=25 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2014 af mofo (Slettet)

Lidt sent svar til #6, men til andre der har brug for hjælp til denne opgave, og som også bruger maple, stamfuntionen F kan defineres som

F(x):=2x^2+ln(x)+\mathbf{k}

Opgaven løses så på følgende måde

 solve(F(1)=25,k)

hvor man altså løser for k, og får tallet 23.


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F (1) = 25.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.