Matematik

Har et par spørgsmål vedrørende til regnestykker med kvadratsætninger.

28. januar 2010 af Ambs - Niveau: C-niveau

Hej håber nogen kan hjælpe mig med disse 3 regnestykker.

Har egentlig godt styr på mine kvadratsætninger, men er i tvivl om disse stykker.

1: (-2-3a)(-2+3a) - er meget i tvivl hvordan jeg skal gribe dette stykke an?(- inde i parentesen)

2: -(2b-a)(a+2b) - Det samme med dette stykke?(- udenfor parentesen)

3: 2(x-4)(x+4)-3(x-1)^2+7x(x+2) - skal kvadratsætningen ses som ét led eller to led når jeg skal gange ind i parentes?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af sigmund (Slettet)

I alle opgaverne kan du udnytte, at (a+b)(a-b) = a2 - b2.


Svar #2
28. januar 2010 af Ambs

 Det kan jeg godt se, der hvor jeg er i tvivl er i spørgsmål

1: (-2-3a)(-2+3a) = 2^2-9a^2 inde i parentesen hvordan kommer det ud på den anden side, skal men ikke kunne gå begge veje i kvadratsætningerne, eller der noget jeg har misforstået? 

2: -(2b-a)(a+2b) - hvad gør jeg med det - der står udenfor parentesen, ganger ind som normalt, eller ???

3: her går mit spørgsmål mest på 2(x-4)(x+4), skal 2 tallet ganges ind i begge parenteser, eller kun den første?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2010 af Marjo (Slettet)

1: 4 - 6a+6a-9a^2 = (reduceret) 4-9a^2 --> facit

2: du bruger din kvadratsætning til at regne det ud og sætter det i parentes, hvor du har minus stående uden for parantesen, og så kan du derefter opløse minusparentesen ved at lave om på tegnene:

- (2ab + 4b^2 - a^2 -2ab) -->   -2ab - 4b^2 +a^2 + 2ab --> reducer --> a^2 - 4b^2 --> facit

3: 2(x-4)(x+4) - 3(x-1)(x-1) +7x(x+2) --> her gør du på samme måde som før: udregner først ved at gange parenteserne sammen, hvorefter du ganger ind med 2 og -3 ganger du ind i den anden parentes osv.. du selv prøve med den sidste :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2010 af sigmund (Slettet)

1: (-2)2 - (3a)2 = 4 - 9a2 er det korrekte.

2: gang minus ind i den første parentes.

3: gang parenteserne ud først og gang 2 ind bagefter (hvis du vil anvende kvadratsætningen).


Svar #5
28. januar 2010 af Ambs

 Mange tak for svarene

Så hvis jeg har forstået det korrekt skal spørgsmål 3 se sådan her ud:

2(x-4)(x+4) - 3(x-1)(x-1) +7x(x+2) --> 2(x^2-16)-3(x^2-1)+(7x^2+14x)

--> 2x^2-32-3x^2+3+7x^2+14 = 6x^2+14-29

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2010 af Marjo (Slettet)

øhm.. ik helt, men tæt på. (x-1)^2 = x^2+1-2x

det giver: 6x^2 + 29 + 8x

prøv kig på det igen.


Svar #7
28. januar 2010 af Ambs

Prøver lige igen, kan dog ikke få dit resultat?

2(x-4)(x+4) - 3(x-1)2 + 7x(x+2) <=>

2(x2-16) - 3(x2+1-2x) + (7x2+14x) <=>

2x2-32 - 3x2-3+6x + 7x2+14x <=>

6x2 + 20x - 35

Det er jo temmelig langt fra dit svar, men jeg kan ikke se hvor min(mine) fejl er?

Jeg ganger parenteserne ud i henhold til kvadratreglerne, og så synes jeg at jeg følger dine anvisninger??? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. januar 2010 af Marjo (Slettet)

ups. det min fejl. dit giver det rigtige. har lige overset minusserne :p


Svar #9
28. januar 2010 af Ambs

 Helt sikkert, jeg siger mange tak for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2021 af hestepigen12345678910

 det er det her stykke kan ike finde ud af det 

-15 +3x= 29 +14x

det er en opgave i matematik 

får 7 kl


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2021 af MatteTeenDk (Slettet)

Link til hjælp:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/ligninger/losning-af-ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. januar 2021 af hestepigen12345678910

det er ligemeget min matematik lærer vil hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. januar 2021 af MatteTeenDk (Slettet)

Bare i orden!


Skriv et svar til: Har et par spørgsmål vedrørende til regnestykker med kvadratsætninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.