Matematik

hjælp til mat. vektor (kugle)

31. januar 2010 af mosdeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

sådan lyder opgaven

En kugle K har centrum i C = (6,8,3) og radius r = 5.
a)
Bestem en ligning for kuglen K.
b)
Bestem afstanden fra kuglens centrum til xy-planen.
c)
Kuglen vil have punkter fælles med xy-planen (hvorfor ?), som danner
en cirkel. Bestem centrum og radius for denne cirkel.

jeg har lavet

a) (x-6)2+(y-8)2+(z-3)2=52 <=>

x2-12x+y2-16+z2-6z+109=25

b) jeg er usikker på b

skal jeg ikke bruge formlen for afstand fra punkt til planen?

c) forst¨år jeg ikke ...

håber i kan hælpe mig ..

på forhånd tak :D


Svar #1
31. januar 2010 af mosdeh (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe?


Svar #2
31. januar 2010 af mosdeh (Slettet)

hjælpppppp


Svar #3
01. februar 2010 af mosdeh (Slettet)

hjælppppppp


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2010 af mathon

a)
       (x-6)2 + y(-8)2 +(z-3)2 = 52

b)    dist = 3


Svar #5
01. februar 2010 af mosdeh (Slettet)

hvordan har du fået den til 3?

hva'så med c. jeg kan slet ikke forstå c. spørgsmålet. :(


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar 2010 af mathon

c)

          xy-planen har ligningen z = 0

evt. fællespunkter kræver

        (x-6)2 + (y-8)2 + (z-3)2 = 25 og z = 0
hvoraf
        (x-6)2 + (y-8)2 + (0-3)2 = 25

        (x-6)2 + (y-8)2  = 25 - 9            og dermed
cirklen
        (x-6)2 + (y-8)2 = 42
 


Svar #7
02. februar 2010 af mosdeh (Slettet)

vil du ikke være sød og fortælle hvordan du har fået 3 i spørgsmål  b-


Svar #8
02. februar 2010 af mosdeh (Slettet)

er der nogen der kan hælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2010 af mathon

xy-planens ligning
           z = 0


planen parallel med xy-planen gennem centrum
har ligningen
           z = 3

z-aksen - vinkelret på de to planer - kan bruges som afstands"målestok". Afstanden fra 0 til 3 = 3


Svar #10
02. februar 2010 af mosdeh (Slettet)

hvordan har du så brugt dist?


Skriv et svar til: hjælp til mat. vektor (kugle)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.