Matematik

Brøkregning

31. januar 2010 af mariape (Slettet)

 Hej jeg har brug for hjælp til min ugeregning. 

Jeg har glemt hvad brøkdel er, og handler om. Jeg håber i kan skrive reglerne for brøkdel for mig, og hvad det handler om, for jeg er virkelig blank som et papir! Er det det samme som dividere eller hvad?

jeg skriver: __ som: /

1/3 af 1260

2/3 af 234

1/7 af 693

1/5 af 940

2/5 af 620

5/7 af 793

opgave 2:

skrives om til decimal-tal (højst to decimaler)

A: 9/20 B: 9/7 C: 6/11 D: 11/6 E: 16/80 F: 80/16 


Svar #1
31. januar 2010 af mariape (Slettet)

skal afleveres i morgen!  


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Du skal første regne ud hvad 1/3 del er i devimal, og det finder du ud af ved at dividere 1 med 3 og det bliver 0,33333...

Også dividere du 1260 med 100 gange 0,3333 , det giver 4,19958 . Derefter kan du bare fjerne nogle af decimalerne så det bliver 4,19 ,

opgave 2

9 divider med 20 = 0.45 og det er højest to decimaler .

håber du kan finde ud ag det nu ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af sigmund (Slettet)

1) Gang brøken med tallet. 

2) Hvis du har lov til at bruge lommeregner, tast det så bare ind på lommeregneren og afrund resultatet til 2 decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Jeg har glemt hvad brøkdel er, og handler om. Jeg håber i kan skrive reglerne for brøkdel for mig, og hvad det handler om, for jeg er virkelig blank som et papir! Er det det samme som dividere eller hvad? 

Forestil dig, at du og nogle kammerater har vundet i lotteriet, i er 3 drenge som har vundet 1260 kroner, men du vil gerne have dine penge. Derfra opstår 1/3 af drengenge (dig) skal have 1/3 af det vundne beløb af 1260. Ved hjælp af matematikken, kommer det til at se sådan ud 1/3*1260  = 420. Håber at med dette visuelle billede hjalp dig. 

A: 9/20 = 0,45
B: 9/7 = 1,28 
C: 6/11 = 0,54
D: 11/6 = 1,83 
E: 16/80 = 0,2
F: 80/16 = 5 


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.