Matematik

Beregning af koordinatsæt for to tangenter

01. februar 2010 af Mangofruugt (Slettet)

Grafen for  f (x) =x^(3)-5x^(2)+6x har to tangenter, der er parallelle med linjen med ligningen y = 3x Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter. Hvordan gør man??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2010 af Isomorphician

Løs f'(x) = 3, da får du x-værdierne

Indsæt disse x-værdier i f(x) og du får funktionsværdierne.


Svar #2
01. februar 2010 af Mangofruugt (Slettet)

 Super... thanks ;)


Skriv et svar til: Beregning af koordinatsæt for to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.