Matematik

Kuglens centrum til xy-planen

02. februar 2010 af 11111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa..

Jeg er i gang med at lave aflevering til imorgen.

Jeg er gået i står ved en opgave, som vil være være fedt hvis der var en som kunne hjælpe:

Bestem afstanden fra kuglens centrum til XY-planen?

Jeg har kuglens centrum: (6.8.3) og r= 5

Er der nogen som give mig en hint til hvordan jeg skal tackle opgaven?

Og da jeg heller ikke ved hvordan man løser sidste opgave kan jeg lige så godt skrive det:

Kuglen vil have punkter fælles med xy-planen (hvorfor?), som danner en cirkel. Bestem centrum og radius for denne cirkel.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=797622


Svar #2
02. februar 2010 af 11111111 (Slettet)

Angående opgave B? Hvilke dist formel har du brugt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2010 af Lukka (Slettet)

Centrums afstand til xy-planen er nok 3,-koordinaten for centrum :-) Da denne er mindre end radius må der være skæring med xy-planen. Derfor! Centrum i denne cirkel må være i (6,8,0)  mht. radius visualiser lidt(tegn) r2 + 32 = 52. Pythagoras så det må blive 4. Det var jo hovedregning...


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2010 af mathon

xy-planens ligning
                            z = 0
planen parallel med xy-planen gennem centrum
har ligningen
                            z = 3

z-aksen kan bruges som "målestok". Afstanden fra 0 til 3 = 3


Svar #5
02. februar 2010 af 11111111 (Slettet)

Takker for hjælpen :D


Skriv et svar til: Kuglens centrum til xy-planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.