Matematik

ønsker hjælp hurtigst muligt.

02. februar 2010 af - Sophie87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til de nedenstående opgaver.

Løs følgende ligninger:

a) x4-5x3+5x2+5x-6 = 0

d) 2x3+x2+5x-3 = 0

g) x3-2x2-3x+2 = 0

tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af PeterValberg

Tegn dem i et graf-program (fx GeoGebra - som er gratis) og aflæs grafens skæringspunkter med x-aksen.
Eller beregn dem med et egnet CAS program (TI InterActive, MathCad eller lignende) eller din graflommeregner (fx TI 89).

Det er vist det nemmeste..

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2010 af 11111111 (Slettet)

a) x4-5x3+5x2+5x-6 = 0   Svar:   x=2 el. x=-1 el. x=1 el. x=3

d) 2x3+x2+5x-3 = 0           Svar:  x=-3,61803 eller x= -1,38197

g) x3-2x2-3x+2 = 0            Svar:  x= -1,34292 el. x=0,529 eller X= 2,8136
 


Svar #3
03. februar 2010 af - Sophie87 (Slettet)

Kan du ikke hjælpe mig Peter? Jeg kan ikke hente de der gratis progarmmer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2010 af PeterValberg

Jo da, jeg kigger på det med det samme og vender tilbage senere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2010 af PeterValberg

Jeg har lige et spørgsmål, - det er jo ret avancerede ligninger af henholdsvis fjerde og tredje grad, - må I bruge CAS-værktøj til løsning af sådanne opgaver, for det er altså meget "hardcore" matematik, hvis man skal faktorisere (finde rødderne) et polynomium af så høj en grad.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2010 af PeterValberg

Så er jeg tilbage med et dokument til dig, hvori jeg har arbejdet lidt videre med dine ligninger, - se vedhæftede.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
03. februar 2010 af - Sophie87 (Slettet)

tak skal du have Peter? Jeg har et par opgaver, som jeg har svært ved...Kan du hjælpe? De skal afleveres på fredag?


Svar #8
03. februar 2010 af - Sophie87 (Slettet)

Jeg har spurgt min lærer angående TI Interactive. Han siger at jeg ikke må bruge de der programmer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2010 af PeterValberg

Jeg vil meget gerne hjælpe dig :-)

Nu bliver jeg nysgerrig mht CAS værktøjerne. Du er ikke den første, hvis matematiklærer har et anstrengt forhold til TI Interactive, hvad er hans forbehold i forhold hertil, ved du det ? og hvilket CAS værktøj må du så bruge ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ønsker hjælp hurtigst muligt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.