Matematik

Rumgeometri

02. februar 2010 af Saint347 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Afgør, om linjen (x,z,y) = (5,3,0) + t (0,1,6) skærer linjestykket AB med endepunkter A (1,2,2) og B (3,3,4).

Forklaring med udregning af det hele ønskes, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af MN-P (Slettet)

AB kan skrives som A+t(B-A)

(x,y,z)=(1,2,2)+t(3-1,3-2,4-2)=(1,2,2)+s(2,1,4)

hvis linierne skærer hinander er (5,3,0)+t(0,1,6)=(1,2,2)+s(2,1,4)

5+0*t=1+2s⇒s=2

3+t=2+s ⇒ t=2+2-3=1

Disse værdier skal også passe i den tredie ligning

6t=2+4s indsætter 6*1=2+4*2 dette stemmer ikke, så linierne skærer ikke hinanden


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.