Matematik

hjælp til plangeometri

02. februar 2010 af mariepedersen_6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

det er sådan jeg er ved at lave en aflevering i plangeometri og har lidt problemer med en opgave som jeg håber en kan hjælpe mig med :-)

det er kun opgave b jeg ønsker hjælp til

I et retvinklet koordinatsystem er givet tre punkter:

A(1,2) B(5,5) C(8,3)

De tre punkter danner vinkelspidserne i trekant ABC.

a) beregn længden af siden AB
b) beregn vinkel A
 

har vedhæftet udregninger osv.

Vedhæftet fil: matematik.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af mathon

AB = [4,3]    AB = 5

AC = [7,1]    AC = √(50)

AB·AC = [4,3]·[7,1] = 31

                            cos(A) = (AB·AC)/(AB·AC)


Svar #2
02. februar 2010 af mariepedersen_6 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2010 af PeterValberg

se venligst vedhæftede pdf-dokument

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_plangeometri.pdf

Svar #4
02. februar 2010 af mariepedersen_6 (Slettet)

nu sidder jeg og prøver at skrive det ind i mathcad... og sidder og bøvler lidt med v

kan du forklare mig hvad jeg gør galt.

AB=4.3                AB=5

AC=7.1               AC=v(5)      <------ det er her jeg er itvivl om hvad det betyder

AB*AC=4.3*7.1=30.53

cos (A) = (AB*AC)/(5v(50))= ??

stod og overvejde om man ikke kan bruge cos relationen?

coa (A) = b^2+c^2-a^2/2*b*c


Svar #5
02. februar 2010 af mariepedersen_6 (Slettet)

jeg har fundet ud af min fejl og tak for hjælpen alle sammen


Skriv et svar til: hjælp til plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.