Kemi

Fortynding

03. februar 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen, som vil tjekke, om dette er rigtigt:

Spørgsmål: 150 mL 2,0 mol/L svovlsyre fortyndes til et volumen på 450 mL.
Hvor stor er koncentrationen af svovlsyre efter fortyndingen?

Svar: Fra 150 mL til 450 mL bliver opløsningen bliver tre gange større!
Derfor er opløsningen blevet fortyndet tre gange.

Koncentrationen er derfor ændret fra: 2,00mol/Liter  /  3 = 0,666mol/L

Er det korrekt?
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

         Vefter·cefter = Vfør·cfør

         cefter = (Vfør/Vefter)·cfør = (150/450)·(2,0 M) = (1/3)·(2,0 M) = 0,67 M


Svar #2
03. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

Tusind tak.... Forstår hvad du gør her.... Kunne bare ikke se det for mig åbenbart...


Svar #3
03. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

25 mL af en 0,86 M opløsning af , kaliumnitrat, fortyndes til 500 mL.
Hvor stor er koncentrationen af i den fortyndende opløsning?
 

Vefter·cefter = Vfør·cfør

cefter = (Vfør/Vefter)·cfør =(25mL/500mL)*0,86M=0,043M
 

Er det så korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2010 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.