Matematik

bestem vinklen mellem to sideflader

03. februar 2010 af hamdensøde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.
sidder lidt i problemer - nogen der kan hjælpe ?

Den oprindelige Cheopspyramide er 146 meter høj og dens grundflade er 233 meter.

1) Bestem vinklen mellem to sideflader 

2) bestem vinklen mellem grundfladen og en sideflade

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

grundfladen er ikke 233 m


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Er grundflade ikke areal'et af en flade? Så det kommer til at stå i kvadratmeter?


Svar #3
03. februar 2010 af hamdensøde (Slettet)

 grundfladens side er 233 meter. undskyld fejlen.


Svar #4
03. februar 2010 af hamdensøde (Slettet)

 nogen der kan hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Højden h = 146m og den halve side s = 233/2 = 116,5 m i grundfladen er kateter i en retvinklet trekant. I et oplagt retvinklet koordinatsystem med begyndelses punkt i grundfladens midtpunkt og med y-aksen vinkelret på grundfladen og pegende opad, er en normalvektor til grundfladen da

a = (0, 1, 0)

medens en normalvektor til en af sidefladerne er

b = (h, s, 0),

og en normalvektor til en tilliggende sideflade er

c = (0, s, h)

Bemærk, at b og c ikke er normerede vektorer.

Vinklen α mellem to sideflader er nu bestemt som vinklen mellem de to sidefladers normalvektorer:

cos α = bc/(|b||c|) = s2/(h2+s2),

medens vinklen β mellem grundfladen og en sideflade er bestemt ved

cos β = a•b/|b| = s/√(h2+s2) = √(cos α)

Indsætter vi værdierne for h og s, får vi

α = 67.106o  og  β = 51.412o


Skriv et svar til: bestem vinklen mellem to sideflader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.