Fysik
Eksamensopg. 5 sproglig
05. februar 2005 af
Mithturion (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave:
Opg. 5
I en meget stor vandtank ved Frederikssund Kraftvarmeværk oplagres energi i form af varmt vand.
Vand tanken indeholder 4,1*10(i 6. potens) kg vand.
Vands specifikke varmekapacitet er 4180 J/kg*grad.
A) beregn den ernergimængde der skal tilføres vandet i tanken for at varme det op fra 20 grader til 92 grader.
En nat overføres 62000 kWh til forbrugerne ved at man sender vand fra vandtanken med temperaturen 92 grader ud til forbrugerne, hvor det afkøles til 47 grader.
b) beregn hvor mange kg varmt vand der denne nat sendes fra vandtanken ud til forbrugerne.
Opg. 5
I en meget stor vandtank ved Frederikssund Kraftvarmeværk oplagres energi i form af varmt vand.
Vand tanken indeholder 4,1*10(i 6. potens) kg vand.
Vands specifikke varmekapacitet er 4180 J/kg*grad.
A) beregn den ernergimængde der skal tilføres vandet i tanken for at varme det op fra 20 grader til 92 grader.
En nat overføres 62000 kWh til forbrugerne ved at man sender vand fra vandtanken med temperaturen 92 grader ud til forbrugerne, hvor det afkøles til 47 grader.
b) beregn hvor mange kg varmt vand der denne nat sendes fra vandtanken ud til forbrugerne.
Svar #1
05. februar 2005 af Katty (Slettet)
a) Brug Q = m*c*(t2-t1),
hvor m er massen af vandet, c er den specifikke varmekapacitet.
b) 1 kWh = 3,6*10^6J, isoler m i ligningen:
(62000*3,6*10^6J) = m*c*(t2-t1)
hvor m er massen af vandet, c er den specifikke varmekapacitet.
b) 1 kWh = 3,6*10^6J, isoler m i ligningen:
(62000*3,6*10^6J) = m*c*(t2-t1)
Svar #2
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: b) Ja, bortset fra, at du lige mangler et fortegn på Q.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: Eksamensopg. 5 sproglig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
